Les Antonietes

Les Antonietes pretenen reflexionar sobre l’ésser humà i el món que ens envolta.

L’any 2009 Les Antonietes es presenten davant els espectadors catalans amb El mal de la joventut de Ferdinand Brückner, un text existencialista i desesperançador de l’Alemanya d’entreguerres, un text totalment contemporani que s’avança a la crisi que ara mateix ens domina. Aquest muntatge l’estrenen a la Sala Muntaner i es pot veure a continuació a la Fira de Teatre de Tàrrega, Girona i Vic.

L’any 2011 decideixen aportar una mica d’optimisme produint Molt soroll per res de William Shakespeare. Proclamació de llum i vida, estrenada, també, a la Sala Muntaner i amb gira per Catalunya durant l’any 2012.
L’any 2013 es decideixen per Stockmann, una personal versió d’Un enemic del poble d’Henrik Ibsen. Van estrenar aquest muntatge a la Sala Muntaner l’any 2013 i degut al seu èxit hi van tornar la temporada següent, el mes de juny del 2014. Van completar aquesta gran temporada amb una gira per Catalunya, Madrid, València i Balears.

Aquest mateix any 2014 Les Antonietes també van produir Vània d’Anton Txèkhov. Aquest text estrenat i prorrogat a l’Espai Lliure del Teatre Lliure de Montjuïc, encara va tenir forces per ser exhibit al Maldà i esgotar totes les localitats a la venda durant tres setmanes. Vània fa gira per Catalunya durant la tardor del 2014.

El 29 d’octubre del 2014, Les Antonietes creen Shake-Spirit, l’espectacle de cloenda el Festival Shakespeare 2014. Es tracta d’un muntatge creat durant una setmana de workshop intens i que només pot ser vist un sol dia, el de l’estrena. Un espectacle que reuneix una trentena d’artistes de la dansa, el teatre, la música, la pintura i el circ.

El 29 de gener del 2015, estrenem Somni Americà, un espectacle sorgit de la col·laboració entre el Teatre Lliure i Les Antonietes. L’Oriol Tarrasón dirigeix un espectacle d’autoria pròpia, inspirat en els més grans dramaturgs americans (T. Williams, A. Miller, E. O’Neill entre d’altres) amb la voluntat de reflexionar sobre la influència de la necessitat d’assolir l’èxit en la nostra societat, i com la persecució inflexible d’aquest axioma provoca més tristesa que felicitat. Un espectacle que pretén donar veu a tots els desarrelats que poblen la nostra terra i que massa fàcilment se’ls titlla de perdedors.

El 6 de novembre del 2015 estrenen Un tramvia anomenat desig de Tennessee Williams. Aquest espectacle va ser estrenat a la Sala Planeta dins el festival Temporada Alta. Posteriorment va fer temporada a la Sala Muntaner de Barcelona i encara continua fent gira per Catalunya.
El Novembre del 2016 estrenen Mambo al Teatre Maldà, el primer espectacle d’autoria pròpia.

Actualment, es troben de gira amb l’adaptació d’Othello, de William Shakespeare.

Espectacles