Distribució d’espectacles d’arts escèniques de companyies independents, i producció d’espectacles propis.
Descobreix el nostre catàleg!

Cia Nemin
Escena

Miss Cosas y yo

“Miss Cosas y Yo” és un espectacle en català on coexisteixen diferents disciplines.


A partir d’un fet autobiogràfic, l’actriu ens convida submergir-nos en la ment d’una jove creadora que intenta engendrar el que serà el seu primer espectacle en solitari. “Miss Cosas y yo” és un viatje als desitjos, les pors i els entrebancs que viu una artista durant un procés de creació.


Diana Pla és aquesta actriu creadora que el públic acompanyarà a través de gèneres com stand up comedy, el clown clàssic i la dansa contemporània.


Així doncs, el projecte és la història de l’enfrontament personal amb una mateixa, on es recuperen experiències del passat com el bulling, ferides que ens acompanyen i es presenten davant nostre tot
i passat el temps.


És un espectacle ple d’humor que pretén entendre i assumir amb amor els nostres fracassos.

Miss COSAS, és un personatge que viu una vida solitària. En el seu món, juga a ser tot allò que vol ser. D’entre els entrebancs constants, apareixerà un personatge que li robarà el protagonisme. Per poder neutralitzar aquesta presència molesta, iniciarà una discussió amb els seus set personatges interiors que no pararan de boicotejar-li l’espectacle, qüestionant totes les seves decisions. És un treball brutal d’honesedat, on l’actriu fa de les seves ferides d’infància, la millor plataforma on totes ens sentim convidades a acompanyar-la, revisitant al mateix temps, les nostres pròpies ferides, i comptant amb l’humor com a millor aliat.

+
Rosa Andreu - Companyia La Flaca
Escena

Faig tard

Faig tard! és un monòleg còmic, d’una durada aproximada d’una hora, que posa a debat la sensació de desconcert que provoca, en molta gent (gran i no tan gran), la manera de funcionar de la societat, avui dia.

La Rosa, una actriu que combina la seva feina amb el negoci familiar (la visita a unes caves amb molta solera que estan catalogades com a monument d’interès nacional) fa temps mentre espera el seu cosí (que fa tard). Quan arribi, el públic farà un tast de vins i visitarà la bodega. Però l’autobús no arriba. I si una cosa sap fer la Rosa és explicar aventures i batalletes.

+
Dolores
Escena

Una niña es una cosa a medio formar

Des que va néixer, a través de la seva infància i adolescència, una nena intenta donar forma a la seva identitat en el món violent que l’envolta. Un relat palpitant que durà a la seva protagonista, cos sense nom, a viure la seva pròpia sexualitat com una eina d’autodestrucció desdibuixant els límits entre el cos, el plaer i el dolor. Un llenguatge experimental que proposa un acostament innovador al text dramàtic des d’una escena despullada i ferotge.

Una peça basada en la novel·la homònima d’Eimear McBride A Girl is a Half-formed Thing, reconeguda amb prestigiosos premis, incloent el Baileys Women’s Prize for Fiction i recentment publicada a Espanya per l’editorial Impedimenta.


Aquesta versió teatral, traduïda per primera vegada al castellà, va ser estrenada el 2019 al Museo de Arte Contemporáneo Rufino Tamayo de la Ciutat de Mèxic i nominada com a Millor monòleg per l’Asociación de Críticos y Periodistas de Teatro de México. Va ser presentada a la Beckett el maig de 2021 dins del cicle #jotambé. Violències de gènere i estructures de poder.


Aquest espectacle forma part del cicle La família (o la família?), una proposta per reflexionar sobre el concepte de família des de diferents perspectives: els imaginaris, les relacions, les vulnerabilitats, les estructures socials, el món laboral, els sentits, les emocions…

+

Dolores

Dolores crea trabajo multidisciplinario en ámbito de teatro, performance, cine y videoarte; proyectos que crean espacios de intercambio para desafiar concepciones ocultas sobre lo representativo. A través de la performance, la noción de encarnación e interpretación; con la palabra, aquella de traducción como cuerpo; y mediante el lenguaje, de construcción y deconstrucción. De esta forma, Dolores intenta construir relaciones a través del intercambio de narrativas. Multicultural e internacional, tiene como objetivo promover un puente entre culturas. La compañía no se define por el medio en el que se presenta su trabajo, sino deja que el proceso encuentre su forma en cada colaboración.

Fundada en 2019, después de lanzar como primer proyecto la traducción y puesta en escena de Una niña es una cosa a medio formar; participa en la producción de la película En la era, una película del artista Manuela de Laborde en colaboración con el colectivo MONTEM, Estudio Tezontle, la AA School of Architecture de Londres, y la Fundación Pedro y Elena Hernández A.C. de México. En la era documenta, de manera abstracta, el Taller Experimental de Concreto en Las Pozas, Xilitla. Un díptico fílmico, que crea dos experiencias oníricas y fragmentadas de un mismo evento: el encuentro de un grupo de extranjeros, en la jungla mexicana, viviendo dentro de las construcciones surreales de Edward James, mientras trabajan creando sus propias esculturas de concreto. La película se estrenó en IFFR en febrero del 2020, y se mostró también en Documenta-Madrid y Black Canvas FCC, Ciudad de México.

+

Rosa Andreu – Companyia La Flaca

Actriu, directora i presentadora s’inicia en el món del teatre l’any 83 com a amateur amb el GTIV del Vendrell. L’any 89 participa en el naixement de Trono Villegas juntament amb Oriol Grau i Fermí Fernandez, entre d’altres. L’any 97 fa el salt a la professionalitat amb Malalts de tele amb Toni Soler i Albert Om, pel que reben un premi Ondas l’any 1998. Presenta diversos programes a TV3: Fes-t’ho mirar, Qui corre, vola!...

En l’àmbit teatral, participa com actriu a diversos muntatges: El sexe nostre de cada dia, premi Ciutat de Tarragona 1997 a la millor interpretació femenina; Èric i l’exèrcit del Fènix, dirigida per Pere Planella; Dues Mares, monòleg estrenat a la sala Muntaner; Pel davant i pel darrera, Memòria de les oblidades, Vida de peix, amb Mercè Comes, entre d’altres.

Graduada del programa de Javier Galitó-Cava de Tècnica Meisner, també ha treballat com a directora artística del teatre Principal de Vilanova i la Geltrú i del Teatre Prado de Sitges. Directora del grup de teatre La Cumprativa de Llorenç del Penedès des del 2010.

+

Teorema Teatre

L’Associació Teorema Teatre es crea el 2020. Neix de les ganes de tirar endavant un projecte concret “No hi ha fills innocents” i després, continua per produir i distribuir obres teatrals.

Creuen en els projectes, en la seva qualitat i en el seu compromís amb el món actual.

Aposten per una producció molt horitzontal en la que tots els participants de cada projecte són igual d’importants en el resultat final, formant part d’un únic equip.

Teorema Teatre són: Oriol Genís (actor i cantant), Mia Parcerisa (director i dramaturg), Maria Andreu (pedagoga i productora), Ariadna Chillida (actriu i dramaturga), Júlia Genís (actriu) i Gerard Bidegain (director i dramaturg).

En aquest moment els espectacles que tenen en cartera són: Cadires, de Mont Plans i Oriol Genís; ¿Qué fué de Andrés Villarrosa?, de Marc Rosich, sobre una idea d’Oriol Genís; i, Ariadna i el Minotaure, d’Ariadna Chillida. I estan en fase de producció Purificats /Cleansed de Sarah Kane, amb direcció de Mia Parcerisa (Cia. La Cremosa); i, Agamèmnon de Iannis Ritsos, amb direcció de Gerard Bidegain.

+

Assumpta Mercader i A Piacere grup vocal

Assumpta Mercader ha estudiat a l’institut del teatre als departaments de titelles i veu, i ha participat en diversos cursos d’art dramàtic del Col·legi del Teatre.

L’any 1995 crea, juntament amb Lídia Massó, la companyia “L’Espina de la Sardina” dedicada al teatre infantil. A partir del 2002 porta a terme sessions en solitari per a públic infantil i per a adults. Ha treballat com a titellaire en el programa de TVE “Los Lunnis” i ha estrenat diversos espectacles de narració per adults amb músics com Maria Carretero, Pau Romero, Núria Robert, o Joan Hernàndez. Ha participat con a narradora i actriu en diversos festivals com “fira Mediterrània”, “En veu alta” “Fira del conte de Medinyà” “Festival de llegendes de Catalunya”, “Tarraco Viva” i d’altres.

L’any 2016 Voliana edicions li publica el llibre de contes per a adults “la dona que somiava mariatxis”. L’any 2018 publica “El tresor de les Valls d’Andorra” amb edició a càrrec del Departament de Patrimoni Cultural del Govern d’Andorra. L’any 2019 publica “L’àvia pirata” escrita conjuntament amb Josep Carrasco, dibuixos de Pepe Palma i editat per Edicions del Pirata.

+