Distribució d’espectacles d’arts escèniques de companyies independents, i producció d’espectacles propis.
Descobreix el nostre catàleg!

Unaiuna
Escena

Galejar

Segar, espigolar, exsecallar, tondre, esterrossar, emblanquinar, munyir, ventar o batre són verbs que ens reme­ten a feines de les quals moltes vegades tot just en sabem el nom. Feines que no formen part del nostre temps, del nostre sistema de coneixement i de creences. Feines d’un món perdut, del qual no en sabem desxifrar les coordenades i que no va conèixer ni la mecanització ni els rellotges.

Antigament, a Mallorca, com a moltes altres parts del món, cada feina agrícola tenia la seva tonada que podia ser cantada individualment o col·lectivament. Cantar formava part intrínseca del treball. Cantar fent feina i fer feina cantant, eren una mateixa activitat social. I tothom cantava, sense distinció d’edat o gènere. 

Galejar significa fer gala d’alguna cosa, d’alguna habilitat o destresa. Però a Mallorca també té un altre significat. És la manera genuïna de cadascú d’ornar o embellir un cant. Galejar ens remet a aquest tipus de cantar, únic i intransferible. Una manera de fer personal que ens explica alguna cosa de la mateixa identitat.

+

Unaiuna

Neix de la unió de dues coreògrafes i ballarines que tenen un mateix recorregut acadèmic, artístic i profesional. Laura Lliteras i Marina Fullana es coneixen cursant el grau professional de dansa clàssica a Mallorca, després ambdues es traslladen a Barcelona per fer el grau professional de dansa contemporània i el grau superior de coreografia a l’Institut del Teatre. Quan acaben la formació, passen a formar part de la jove companyia IT dansa , baix la direcció de Catherine Allard.

Durant tota la formació acadèmica, sempre havien tingut inquietuds creatives, però no va ser fins que van acabar ITdansa que van crear la companyia UNAIUNA.​

La seva primera peça: Dosis parla de la relació de dues dones i de la personalitat de cada una d’elles, així com també de la feminitat i de la figura de la dona dins la societat, a través d’un filtre de bogeria i amb clau d’humor. Aquesta peça de deu minuts va ser guanyadora del premi Art Jove de dansa contemporània de Balears, i va guanyar també el premi SóloDos en danza España amb una gira per Costa Rica.

UNAIUNA també compta amb una altre peça curta: “All inclusive”. Va ser creada al 2017, i parla de la sobreexplotació turística que estem vivint a Espanya, concretament a Balears, i la figura del guiri. All Inclusive ha tingut actuacions per Espanya, Portugal i Italia va ser seleccionada pel festival Quinzena Metropolitana de Barcelona i actualment segueix en gira amb la REDACIELOABIERTO i al programa europeu ContactZones.

+