trailer

sinopsi

SINOPSI

A OSSOS hi ha dos gossos que es comporten com humans. I dos científics que no paren de fer el gos. Uns són hereus directes del Quixot i Sancho Panza, de Cipión i de Berganza. Els altres, fills de la picaresca ibèrica, del mou-te molt i no facis gaire.

A OSSOS hi ha quatre personatges, i un altre de molt present, però absent, o del que en queda poc, tret d’una obra literària immortal i quatre ossos que no se sap ni si són els seus: Miguel de Cervantes Saavedra.

Els gossos fan de gossos que busquen i guarden ossos. I els científics també busquen, treballar poc i molts beneficis. Tots quatre personatges emprenen un viatge a través de l’humor, de l’absurd, i també de l’amistat, la memòria i la bellesa, amb un objectiu comú: quedar-se amb els ossos del gran novel·lista. Si voleu saber qui se’ls acaba quedant... veniu a veure OSSOS, una comèdia per rosegar.

"Sergi Pompermayer"

nota-de-lautor

FETS REALS

OSSOS és una comèdia que parteix de l’exploració de la suposada tomba de Miguel de Cervantes al Convento de las Trinitarias Descalzas a Madrid. D’aquí va sorgir la idea inicial de Pilar Montoliu, de produir una obra de teatre al voltant d’aquesta polèmica, i juntament amb Toni Albà, com a coproductor i com a actor, varen contactar amb Sergi Pompermayer per ser-ne l’autor i director.

L’any 2016 va ser l’Any Cervantes a Espanya. Sens dubte, Miguel de Cervantes és una figura cabdal en la història d’aquest país, però la politització del suposat descobriment i identificació dels seus ossos, i les polèmiques existents sobre el seu origen, van convertir l’exploració de la suposada tomba del novel·lista en un assumpte molt discutit.

fitxa-tecnica

FITXA ARTÍSTICA

Autor: Sergi Pompermayer
Actors: Fermí Fernàndez i Toni Albà
Direcció: Sergi Pompermayer
A partir d’una idea de: Pilar Montoliu
Disseny d’escenografia, vestuari i il·luminació: Laura Clos “Closca”
Produïda per: Pilar Montoliu i Toni Albà Sl
Producció executiva: Xavier Granada
Producció artística i ajudant de vestuari: Montsant Ciurana
Assessor de producció: Raül Perales
Construcció d’escenografia: Companyia Toni Albà
Música original: Antonio Santoyo
Tècnic de só: Albert Vadell
Tècnic d’il·luminació: Antonio Santoyo
Veu en off: Xavier Serrano
Agraïments: Teatre Ger De Sant Pere De Ribes
Fotografies: David Ruano
Disseny Gràfic: Sagarzazu
Duració: 90 minuts aprox.

sergi-portabella-director-i-guionista

GUIÓ I DIRECCIÓ
Sergi Pompermayer

Sergi Pompermayer debuta com a autor dramàtic l’any 1997 amb Zowie (XXV Premi Ciutat d’Alcoi) estrenada al Teatre Lliure sota la direcció de Lluís Homar i de la qual s’han fet posteriors muntatges a Portugal, Irlanda i Mèxic.

El mateix any escriu el text de l’espectacle Àngels al Teatre Tívoli de Barcelona amb direcció de Ricard Reguant. El 1998 dirigeix una lectura dramatitzada d’El Sexe dels Objectes al Teatre Nacional de Catalunya. El 2001 estrena Refugiats al Teatre Nacional de Catalunya amb direcció de David Plana, i l’any 2009 s’estrena a la República Txeca sot direcció de Michal Lang al teatre Ceske Budejovice. El monòleg Un Pare Emprenyat dirigit per Josep Julien el 2003 al Mercat de les Flors. El 2005 Cafè al Teatre Artenbrut. L’any 2007 Canguelis per la Companyia Vol-Ras, amb direcció de Jordi Puntí, amb gira per Espanya i Miami.

Top Model per la Companyia Per-Versions, amb direcció de Pep Cruz, estrenada el 2009 al Festival Temporada Alta i posterior gira per Catalunya i temporada a Madrid i València. Co-escriu amb Julio Manrique Llum de Guàrdia (2011) estrenada al Teatre Romea de Barcelona. El 2012 estrena Oddi al Teatro del Arte de Madrid, sota la direcció de Paco Montes, i posterior gira per Espanya.

Escriu i dirigeix New Order, que s’estrena a la Sala Flyhard l’any 2014. El Plata (2015) amb direcció de Marc Martínez per la companyia Q15 de l’escola Eòlia. També ha realitzat les dramatúrgies de Timó d’Atenes de W. Shakespeare estrenada al Festival Shakespeare 2014 i de Dom Joan de Molière el 2016 al Teatre Nacional de Catalunya, totes dues dirigides per David Selvas. Altres textos teatrals inèdits són Schmetterling, 2, Nebraska i Lívia. La seva darrera obra és Sacrifici, de la qual s’ha encarregat de la dramatúrgia i direcció, que s’ha estrenat el juliol de 2017 a la sala Villarroel, sota producció de Mola produccions en coproducció amb El Eje i La Brutal, amb la col·laboració de La Villarroel.

Com a guionista ha escrit per Plats Bruts (Premi Ondas 2002 a la millor sèrie), La Sagrada Família, Porca Misèria, La Riera i Ask Lara (Premi Emmy 2012 a la millor sèrie d’animació infantil). Ha sigut coordinador de guions a Jet Lag i Moncloa ¿dígame?, i co-creador de L’Un Per l’Altre i Lo Cartanyà.

personatges
la-lluna

FERMÍ FERNÀNDEZ
Actor

Fermí Fernàndez comença la seva trajectòria a la ràdio l’any 1988, al costat d’Andreu Buenafuente. Des d’aleshores ha compaginat la ràdio amb treballs teatrals, televisió i doblatge.

En televisió, ha participat com a actor en diferents programes al costat d’Andreu Buenafuente durant més de vint anys (Sense Títol, la Cosa Nostra, Una altra cosa, Buenafuente), i ha fet d’actor en episodis de la sèrie de televisió El cor de la ciutat, i a la comèdia de situació Majoria absoluta. També ha treballat com a actor en el programa de televisió HomoZapping per a Antena 3. També ha fet de director i de presentador en programes per a diferents cadenes de televisió (Ui, qué difícil a 8Tv, Que no surti d’aquí a Td8, i Sota terra a TV3). Actualment forma part de l’equip d’actors de la productora Minoria Absoluta, als programes Crackòvia i Polònia (TV3).

En teatre, ha treballat amb la Cia. Trono Villegas, sota la direcció d’Oriol Grau, en espectacles com El sexe nostre de cada dia o Bildelberg Club Cabaret. Actualment, està de gira amb els espectacles Brots i Histèria Sagrada, amb la Cia. Toni Albà, i El Sommelier, un text escrit conjuntament amb Toni Orensanz i sota la direcció de Toni Albà.

 

Guardar

Guardar

our-service-three

TONI ALBÀ
Actor

Format a l’escola El Timbal, a l’Insitut del Teatre de Barcelona i a l’École Internátionale de Théâtre Jacques Lecoq de París, el 1980 comença la seva carrera d’actor.

Després d’instal·lar-se a França durant 11 anys, gira per 29 països amb l’espectacle Opération Fu (Festival Avignon 1988) L’any 1993 torna a Catalunya per establir-s’hi definitivament.
Ha aconseguit grans èxits de crítica i públic amb espectacles com: L’ombra, Brams o la kumèdia dels herrors (amb Sergi López), Audiència i-real, Brots, Histèria Sagrada, La Família Irreal
(de Dagoll Dagom i Minoria Absoluta), Bufonant o El Sommelier.

L’any 1995 co-dirigeix Hop!era, espectacle nominat als Premis Molière 1998, que es va poder veure en temporada a París i Barcelona. Ha actuat amb el Tricicle (Manicòmic) i La Trinca
(Nou de Trinca).

Els darrers anys, Toni Albà ha estat director i/o actor de més de 50 espectacles, de diverses companyies i la seva pròpia.

En els últims anys participa amb gran èxit als programes Polònia i Crackòvia, a TV3, on s’han fet populars les seves paròdies del Papa, el Rei, Mourinho, Sarkozy, Carod-Rovira o Charly Rexach, entre d’altres. També ha estat col·laborador del programa Els Matins de TV3, i ha treballat en vàries pel·lícules de cinema i ha estat col·laborador en diversos programes de ràdio.

produccio-two
produccio

PILAR MONTOLIU
Productora

Pilar Montoliu és una productora individual, que ha produït diverses pel·lícules documentals i curtmetratges. És sòcia fundadora de l’Institut Nova Història, i també és sòcia dels Cinemes Girona de Barcelona i de la productora A Contraluz Films.

Després de formar-se en Producció i Direcció Cinematogràfica a l’Escola MicroObert, va començar produint dos curtmetratges cinematogràfics escrits i dirigits per David Grau: Ciutadà K (1999), premiat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per la contribució al foment dels valors culturals, i Jazz (2000).

Posteriorment va produir tres llargmetratges documentals, també escrits i dirigits per David Grau, de temàtica històrica: L’apropiació del descobriment d’Amèrica (2003), conduït per Carme Sansa; A la recerca del Grial (2005), conduït per Jordi Dauder; i Enigma Cervantes (2006).
Després ha produït varis documentals dirigits per Dani de la Orden: Americae (2007); Colom i la família reial catalana (2010), escrit per David Grau i Jordi Bilbeny; i Desmuntant Leonardo (2014), a més de varis curtmetratges: III violencias (2006); Un poema de... (2009); i ¿Juegas? (2010), que han rebut nombrosos premis en diversos festivals. És, a més a més, productora de la pel·lícula Barcelona nit d’estiu (2013) de Dani de la Orden.

OSSOS és la seva primera incursió al món teatral, per a la que ha comptat amb l’ajut del productor executiu Xavier Granada.

 

toni-alba

TONI ALBÀ
Productor

Des de 1980, Toni Albà a més a més d’actuar, dirigir i crear, ha produït o coproduït els següents espectacles:

Història d’en Mot (1981), Operátion Fu (Compagnie Dram Bakus, 1985),
Brams o la kumèdia dels herrors (El Llamp Teatre, 1986),
Còsmic (El Llamp Teatre, 1990), L’ombra (Cia. Toni Albà, 1994),
Hop!Era (Teiatru, 1995), La llegenda autèntica de Sant Jordi (Cia. Toni Albà, 1999),
Tanca la porta que tinc Freud (Cia. Toni Albà, 1999), Desconcert (Germans Manius, 2002), AkdMicus (Trotam Teatre, 2002), Audiència i-real (Cia. Toni Albà, 2002),
Els bufons del regne (Trotam Teatre, 2002), Affaire Kepher (Trotam Teatre, 2005),
M.A.M. Modern Art Modern (Copi Rait, 2005), Tot sera per bé (Cia. Toni Albà, 2005),
Protocol per a camaleons (2005), Le Grande Brame (Cia. Toni Albà, 2005),
Brots (Cia. Toni Albà, 2008), El Messies (CAER i Cia. Toni Albà, 2009),
Histèria Sagrada (Cia. Toni Albà, 2010), Bufonant (Cia. Toni Albà, 2011),
El Sommelier (2015) i Ossos (Cia. Toni Albà, 2017).

Ha realitzat també dues coproduccions amb tv3: En Ton (1995) i Societat Imitada (2004-2005).

contacte

CONTRACTACIÓ

teatre@magrana.com
660 949 988
www.magrana.com