Luis Tabuenca

Ha actuat a nivell nacional i internacional amb els seus propis conjunts, així com amb artistes com Peter Veale, Séverine Ballon, Naomi Sato, John Edwards, Hans Tammen, entre molts d’altres. La revista The Wire ha elogiat Tabuenca per la seva creativitat instrumental: “La colorida percussió de Tabuenca és envoltant, bella i immaculadament seqüenciada”. La Revista All about Jazz ha assenyalat que la música de Tabuenca està “plena de dramatisme matisat, de tensió arrabassadora i de colors vibrants”.

Ha publicat 7 enregistraments aclamats per la crítica que recullen el seu treball com a compositor i percussionista. És cofundador i director artístic del Festival Internacional de Música Experimental (FAT) i ha estat Artista en Residència a la Universitat de Nova York, Festival de Música Electroacústica de Portugal, a la Universitat de Canterbury, a la Fundació Phonos i a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats de Barcelona, entre d’altres.

La seua música integra elements d’altres disciplines, amb composicions que van des de l’òpera, instal·lacions, escultures sonores, videoart, dansa contemporània, música de cambra i obres en solitari. Va estudiar als Conservatoris de Saragossa, Barcelona, Amsterdam i a la Universitat de Califòrnia a San Diego.

És cèlebre pel seu incomparable virtuosisme i la seva extraordinària capacitat per barrejar composició i improvisació a la feina.

Espectacles