Òpera de Butxaca & Nova Creació

Entitat cultural única al país dedicada a la producció i promoció de creació d’òpera i teatre musical contemporanis. Al llarg de vint-i-cinc anys, des que l’OBNC va néixer a l’humil escenari del Teatre Malic, impulsat per Toni Rumbau, fins a la xarxa creada avui dia, l’OBNC ha funcionat com un motor generador de nous projectes i noves sinèrgies, i ha teixint incansablement xarxes que han fet possible obres noves.

Amb 25 anys d’activitat han impulsat més de 30 òperes noves, 76 obres exhibides. Els seus espectacles han estat vistos per més de 35.000 espectadors.

Fomentant el talent jove creador del nostre país amb aliances i complicitats nacionals i internacionals. L’esforç fet per obrir la nostra tasca a col·laboracions internacionals i la recerca constant de socis més enllà de les nostres fronteres ha servit per ubicar la força creativa dels autors catalans en el panorama mundial, demostrant l’envejable qualitat de les propostes sorgides dels notres artistes. En aquest sentit, entre les fites històriques de l’OBNC es troben tres estrenes absolutes d’òperes en català fora de les seves fronteres, una d’elles de gran format, tot demostrant que la nostra llengua també pot servir per escriure obres líriques de primera línia. Han estat còmplices de les nostres propostes grans teatres i festivals d’arreu d’Europa com ara Staatstheater Darmstadt (Darmstadt), Theater Basel (Basilea), Oper Halle, Musiktheatertage Wien (Viena), Neuköllner Oper (Berlin). També han rebut rebut el recolzament d’institucions pròximes com el Gran Teatre Liceu (Barcelona), el Teatre Lliure (Barcelona), el Festival Castell de Peralada (Girona) o el Teatro Real (Madrid) y Teatro Español (Madrid).

Han creat vincles amb entitats i grups de creació i recerca internacional gràcies a les coproduccions locals i internacionals per donar suport al talent jove del nostre país que torna a Catalunya a col·laborar amb OBNC. De mica en mica, obra rera obra, OBNC ha acabat impulsant un volum ingent de noves peces líriques que vistes en conjunt demostren la importància de la feina feta en aquest llarg camí. Aquestes obres que ens parlen de manera propera i actual, de manera crítica i innovadora, formen ja un patrimoni i identitat cultural innegable de la creació musical del país.

Espectacles