Therkas Teatre

Companyia a càrrec d’Esther Lázaro, constituïda al 2012, i que es caracteritza pels seus muntatges de petit format que busquen el contacte amb el públic, la major proximitat amb l’espectador. No està formada per un grup fix de persones, sinó que l’elenc i l’equip varien segons les necessitats de cada projecte. Una de les seves línies de treball més sòlides és la del teatre de la memòria en relació amb els fets que marcaren l’esdevenir del segle XX.

Compta amb actuacions tant a l’Estat espanyol com a Europa i Amèrica amb el seu primer muntatge, De algún tiempo a esta parte, estrenat al 2012 i encara en exhibició, dirigit i interpretat per Esther Lázaro. Un espectacle unipersonal que busca recuperar una part de la memòria del segle XX i a un emblemàtic autor de l’exili republicà, injustament oblidat: Max Aub. Ha estat inclòs al Catálogo AECID 2017-2018, les propostes escèniques que el Ministerio de Asuntos Exteriores ofereix a embaixades, consultas i centres culturals d’Espanya a l’estranger, i recomanat al 2019 per la Comisión Interministerial de Memoria Democrática. En els últims anys ha realitzat gires i actuacions a Espanya, França, Àustria, Alemanya, Bèlgica, Països Baixos, Luxemburg, Colòmbia, Mèxic i Estats Units.

Ha produït espectacles com A porta tancada, de Jean-Paul Sartre, dirigit per Gastón Gilabert (2013), A les teves mans, escrit per Esther Lázaro i dirigit per Pep Pla (2013), Voces del Sinaia, escrita i dirigida per Esther Lázaro (2014), El tiro por la culata, adaptada i dirigida per Esther Lázaro (2015), Canciones de guerra y exilio, dirigit per Esther Lázaro (2017), La espera o Dos días antes de que todo cambiara, un monòleg d’Esther Lázaro (2018), Totes estan dorming al turó, escrita i dirigida per Esther Lázaro (2019), i col·labora durant el 2020 al muntatge Lockedown locked in del Theatre East N Bull de Londres.

Espectacles