Thomas Noone

Thomas Noone és un coreògraf que crea peces amb un estil singular, gestual, físic i atlètic. Treballa des de Barcelona, on té la seva pròpia formació, TND, creada en 2001 i companyia resident en el SAT! Teatre des de 2005. En els últims anys ha creat una trentena de produccions per a TND, col·laborant amb institucions barcelonines com el Grec Festival, l’ICUB-MAC festival, el Teatre LLiure, el TNC o el Mercat dels Flors, i girant extensament per Espanya, Europa, Amèrica Llatina i països d’altres àrees.

Com a coreògraf convidat ha creat peces per a altres companyies com Ballet de Basilea (Suïssa), TanzTheater de Munster (Alemanya), Norrdans (Suècia), Ballet du Rhin (França), Company E (Washington), entre d’altres incloent creacions per a Stopgap (Regne Unit) i Muse-Kyo (Japó), tots dos companyies dedicades a la dansa inclusiva professional. El 2017 va crear Many per la Producció Nacional de Dansa de la Generalitat de Catalunya.
És director artístic del festival DansaT! al SAT! Teatre des de 2006 i assessor de la programació de dansa regular del teatre. Organitza col·laboracions internacionals en el SAT! i va establir una setmana de dansa integrada anual. Des de 2015 lidera el projecte “Dancing Partners” que uneix a quatre companyies europees per a un intercanvi d’experiències a través d’actuacions, tallers i activitats variades.

El 2011 va ser guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria dansa.

A l’àmbit de les produccions familiars ha creat:

Balbir el meu avi 2012, obra per a sis ballarins inspirat als contes que Balbir, l’avi del Thomas Noone (d’origen hindú) li contava quan era petit. En coproducció amb el SAT! Teatre.

Alicia 2014, obra per a quatre ballarins basta en el llibre de Lewis Carroll i coincidint amb el centenari de la seva publicació. En coproducció amb el CAET de Terassa.

Molsa 2017, basat en el libre de David Cirici; obra per a dos ballarins, un actor i cinc titelles, producció del Teatre Lliure i Mon LLibre-ICUB Barcelona.

Espectacles