Estat desgràcia

La Peleona/Comèdia negra

La companyia La Peleona, amb aquest muntatge que s’ocupa de la fe i tot el que comporta, tanca la seva trilogia sobre l’abús de poder tractat des de tres eixos: el poder judicial, el poder polític i el poder religiós.

A Estat desgràcia per enèsima vegada quatre personatges són testimonis de la desgràcia que esdevé la humanitat: Cris (Eu Manzanares) la reencarnació de Crist, una jove que forma part d’una cèl·lula terrorista aconfessional; Ella (Ruth Talavera) Déu omnipotent i obstinada mare; Sam (Carla Torres o Berta Graells), el diable, etern company de viatge de Déu; i Zaratustra (Patrícia Mendoza) esperpèntica versió de Nietzsche, encarnada per una dona que semblaria sortida d’una rave.

En aquesta obra, l’ésser humà ha perdut la fe. En una terra devastada i apocalíptica on escassegen els recursos, la lluita per la supervivència s’acarnissa dia rere dia i el poder econòmic és utilitzat per controlar i sotmetre al poble.
Un abordatge absurd sobre l’existencialisme en què Déu, el diable, Crist i Nietzsche, enfrontats a l’abisme de la destrucció generada per les persones, miraran de trobar una sortida per la humanitat.

Estat desgràcia és la segona peça d’aquesta trilogia formada per Estat Decepció presentada a la Sala Flyhard el 2018, i Estat de Xoc estrenada sota el títol provisional de La Gran escapada al Torneig de dramatúrgia contemporània de Temporada Alta el 2017.

Una esborrajada faula mitològica postmoderna amb regust existencial.

Fitxa artística

Autoria i direcció
Carla Torres

Ajudant de direcció
Nuria Bonet i Berta Graells

Moviment escènic
Raül Perales

Intèrprets
Edu Manzanares, Patricia Mendoza, Ruth Talavera i Carla  Torres/Berta Graells

Escenografia
Ana Tantull

Disseny de llums
Quim Algora

Espai sonor
Carla Torres

Maquillatge
Ana Sabina

Vestuari
Zaida Crespo

Disseny gràfic
Berta Graells

Fotografia de cartell
Nicolás Jordán

Fotografia d’assajos
Aitor Rodero

Comunicació
Patrícia Mendoza

Producció executiva
Ruth Talavera

Ajudant de producció
Clara Rodríguez

Distribució
Magrana Escena

Producció
La Peleona

Un espectacle en col·laboració amb Eòlia i La Caldera.