Els Europeus
Estrenat

2019/Drama

A l’Espanya quaresmal de finals dels anys cinquanta,dos amics, el Miguel, un tipus de províncies, que treballa com a delineant i que viu de lloguer en una pensió, i Antonio, fill únic d’un arquitecte ben situat. Tots dos solters i al final de la trentena, emprenen un viatge a Eivissa, atrets pel mite sexual europeu i la il·lusió de llibertat. Però a l’illa, res serà com esperaven.

Un cop a Eivissa, al poble de Sant Antoni, es trobaran amb una comunitat d’éssers excèntrics i tragicòmics. En Miguel i l’Antonio es veuran transformats en dos “nàufrags” més de l’illa. Mentre l’Antonio -que és el capità d’aquesta aventura- acumula episodis romàntics més o menys grotescos, en Miguel -que no volia embarcar-se en aquesta aventura d’inici- s’enamora profundament d’una noia francesa, l’Odette.

L’Odette és bella, delicada, culta i parisenca. Amb ella passarà de viure unes setmanes idíl·liques i lluminoses a Eivissa, a viure una inesperada odissea existencial a la Barcelona de l’època, a causa d’un embaràs no desitjat. Això acabarà per comprometre el somni del Miguel, que haurà de prendre les regnes de la seva vida i el seu destí. Tot això en un país perillós i tutelat, on la llibertat no estava a l’abast de ningú.

Produïda per Xavier Granada per A Contraluz Films.

Premis i Festivals

Festival de Málaga

Fitxa tècnica

Director Víctor García León
Guionistas Bernardo Sánchez y Marta-Libertad Castillo
Basada en la novela de Rafael Azcona
Productores Jaime Gona, Enrique López-Lavigne y Xavier Granada
Música Selma Mutal
Dirección de fotografía Eva Díaz
Montaje Buster Franco
Dirección de casting Florencia Inés González, Txabe Atxa, Isabelle Ungaro
Dirección artística Anna Pujol
Vestuario Lena Mossum
Maquillaje Sophie Farsat
Peluquería Fermín Galán
Sonido directo
 Pedro Soto
Producción ejecutiva Marta Pastor y Pilar Robla
Dirección de producción Pilar Robla y Leire Aurrekoetxea
Coproductoras Louise Bellicaud y Claire Charles-Gervais

Producida por Gonita Filmacción, Apache Films, A Contraluz Films y Los Europeos la película AIE, en coproducción con In Vivo Films, con la participación de TVE, TVC e IB3, con la colaboración de ICAA, ICEC e IEB. Distribuida por Filmax.