Cry babies

The Followers Co./Comèdia crítica

En un món de promeses d’èxit i grans expectatives al voltant de la joventut, una adolescent trenca la norma i protagonitza un episodi de violència al seu institut. Què porta a una jove al límit? Quin nivell de responsabilitat tenen la família, el centre educatiu, la tecnologia, la pressió dels cànons establerts, els mitjans de comunicació, el polític que retalla en educació, la precarietat, la societat o ella mateixa?

L’espectacle es pregunta quin futur els espera als adolescents d’avui dia. Mitjançant vlogs de vídeo, manipulacions de maqueta, peces musicals, partitures de cos, humor trash i interaccions amb el públic recordarem que als disset el món era molt més complex i terrible del que pensàvem. Com hem d’afrontar la violència juvenil com a societat?

La peça es presenta com un documental que s’està reproduint en directe, sempre trencant la quarta paret (a l’estil del fals documental “Càsting Jonbennet” de Netflix, on la ficció i la realitat es barregen constantment). Cry Babies no pretén alliçonar sinó generar preguntes i contraposar discursos, amb la voluntat de situar els joves en el centre del debat.

Partint d’una disposició a la italiana, es presenten diferents espais al mateix temps sobre l’escenari (col·legi, sala d’entrevistes, plató de rodatge, etc.). El to de la peça es troba a mig camí entre el teatre
documental i la comèdia àcida. A Cry Babies juguem amb la narració digital (amb format de vlog per mostrar la intimitat de la protagonista i treballant amb un llenguatge comprensible i contemporani), el llenguatge de càmera (presentant múltiples punts de vista sobre una mateixa realitat presentada a escena) i la participació dels espectadors dins la peça (donant el seu punt de vista i generant un diàleg entre diferents generacions).

“Cry Babies a l’Antic Teatre és una divertida proposta de fals documental que reflexiona sobre l’educació, l’adolescència i el desencís generacional dels millennials. Entretinguda, àcida, mamarratxa i intel•ligent, explora una línia pròpia d’investigació sense perdre la simpatia.”

Ivan F. Mula - Teatre Barcelona

“Un falso documental con muchas verdades. Lo más inquietante: ver que gente con 10 años menos que tú ha vivido la crisis igual que tú. Década perdida, lo llaman. Pero contada con mucho humor.”

Gabriel Sevilla - La Finestra Digital

“A l’Antic Teatre una peça molt més intuïtiva, Cry Babies, fa una fiblada més punyent des del joc, agafant el testimoni de Paisajes para no colorear. Les de The Followers clamen al poder: “Creeu monstres per després queixar-vos que destrueixen les vostres ciutats.” Foto nítida de la reacció al carrer, arran de la detenció de Pablo Hásel.”

Jordi Bordes - El Punto Avui

“Cry Babies a l’Antic Teatre és la història d’una adolescent una mica perduda, retrat dels nostres temps i presentada amb simpatia i algunes escenes delirants com la de la guerra dels 100 anys.”

Jordi Sora - El Temps de les Arts

Fitxa artística

Idea original i dramatúrgia

Andrea Monje i Laura Riera (The Followers Co)

Intèrprets

Andrea Monje, Laura Riera,

Pol de la Rosa i Laura Roqué

Tècnic

Sergio Roca Saiz

Escenografia i vestuari

Núria Mallofré

Cos i moviment

Bruna Artigal

Ajudantia a la producció

Roger Vidal

Distribució

Magrana Escena