Kentucky ha muerto

La Peleona/Comèdia Negra

En un món de gallines, un ou solitari i rebel decideix no néixer. Cansat de la forma de vida imposada per una cadena de producció sense sentit, opta per fer ús del seu potencial de no fer. Després d’un primer moment de confusió, i com si es tractés d’una onada de sabotatges, la resta d’ous se sumen a la protesta amb l’esperança que les gallines s’adonin que viuen en una societat malalta que necessita canviar si no vol desaparèixer. Amb l’abisme de l’extinció davant dels seus becs, les gallines miraran de convèncer els insubmisos ous de la necessitat de néixer per garantir l’ordre establert.

Una sàtira estripada sobre la societat d’avui en dia, sobre la necessitat de lluitar per un món millor, la resistència pacífica com a opció, la inacció com a mal inherent a la nostra societat, i còmplice necessària de la repressió del poble a mans dels poderosos. Tot amanit amb una bona dosi d’humor negre, per fer més fàcil de passar la tragèdia d’aquest galliner que tant te a veure amb nosaltres.

La Peleona se pasa al pugilismo aviar en el Teatre Eòlia de Barcelona. Con Kentucky ha muerto nos ofrece la que posiblemente sea la gamberrada mejor tramada, sensata y escrupulosa hacia la realidad en la que las gallinas (y los pollos) del siglo XXI vivimos inmersas. Una fábula contemporánea tan salvaje como concienzuda y espectacularmente interpretada.

Fernando Solla - En Platea

Els set intèrprets brillen amb molta “solera”, ben empastats uns amb altres. Exagerades, transvestides, manaires, criticones. La pantomima, la caricatura, la ballaruga… La revolució és una festa de sang i fetge que al final acaba amb tots fent un Always look at the bright side of life cubanero, amb para-sols i repetint amb alegria “Qui dia passa, any empeny”.

Martí Figueras - Núvol

Fitxa artística

Dramatúrgia
Carla Torres

Direcció i creació
Carla Torres i Clara Manyós

Interpretació
Berta Graells, Carla Torres, Carles Goñi, Eu Manzanares, Eloy Pazos,
Patrícia Mendoza y Ruth Talavera

Escenografia
Anna Tantull

Disseny de llums
Quim Algora

Composició musical
Jordi Cornudella

Disseny de vestuari
Zaida Crespo

Espai sonor
Alejo Levis

Moviment escènic
Berta Gaells y Raül Perales

Assesoria de moviment
Vero Cendoya

Ajudantia de direcció
Eu Manzanares y Carmela Poch

Fotografies de cartel y de funció
Nicolás Jódar

Fotografies d’assaig
Eu Manzanares

Disseny de cartel
Alejo Levis

Producció
Ruth Talavera

Producció executiva
Raül Perales

Producció
La Peleona