(La) Montserrat

Ja fa uns dies que la Muntsa té ingressada la mare a l’hospital per un problema de salut mental. Tot fent-li companyia, parlen de la seva infància i de les moltes vegades que varen anar d’excursió a Montserrat. Juntes recorden  les visites que hi feien i fan reviure les  llegendes que a mare tant li agradava d’explicar. Amb aquestes converses, la Muntsa reviu episodis de la seva infància i, ben aviat, s’adona també que la seva mare, ara que ja no és totalment mestressa de la seva consciència, li està deixant anar detalls  que la portaran a descobrir un secret familiar del tot inesperat.

Aquest espectacle neix de la voluntat de posar en escena els magnífics arguments de tot un seguit de llegendes de Montserrat i també de les ganes de parlar de la línia tan fina que separa la realitat i la ficció tant en les llegendes com en la vida. Cultura pròpia i salut mental en una mateixa història.

Fitxa artística

Creació i guió
Assumpta Mercader i Sergi Vallès

Direcció
Sergi Vallès

Direcció musical
Xavier Garriga

Narradora
Assumpta Mercader

Cantants
Maria Carretero, Xavier Garriga, Núria Suñé i Sebastià Aguilar

Creació musical
Maria Carretero i Xavier Garriga

Disseny de vestuari
Nídia Tusal

Disseny d’espai i llum
Carles Berga

Attrezzo
Carles Berga

Disseny gràfic
Cesc Hernàndez

Tècnic de so i llums
Albert Sanjuan

Producció
Assumpta Mercader

Distribució
Magrana Escena

Coproducció
Fira Mediterrània de Manresa, Festival en Veu Alta, Festival de Llegendes de Catalunya

Amb el suport de
Patronat de la Muntanya de Montserrat, Teatre de Lloret, Ajuntament de Malgrat del Mar, Centre de la Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana i Taleia Cultura