Miss Cosas y yo

Cia Nemin/Dansa

“Miss Cosas y Yo” és un espectacle en català on coexisteixen diferents disciplines.

A partir d’un fet autobiogràfic, l’actriu ens convida submergir-nos en la ment d’una jove creadora que
intenta engendrar el que serà el seu primer espectacle en solitari. “Miss Cosas y yo” és un viatje als desitjos, les pors i els entrebancs que viu una artista durant un procés de creació.

Diana Pla és aquesta actriu creadora que el públic acompanyarà a través de gèneres com stand up comedy, el clown clàssic i la dansa contemporània.

Així doncs, el projecte és la història de l’enfrontament personal amb una mateixa, on es recuperen
experiències del passat com el bulling, ferides que ens acompanyen i es presenten davant nostre tot
i passat el temps.

És un espectacle ple d’humor que pretén entendre i assumir amb amor els nostres fracassos.

Miss COSAS, és un personatge que viu una vida solitària. En el seu món, juga a ser tot allò que vol ser. D’entre els entrebancs constants, apareixerà un personatge que li robarà el protagonisme. Per poder neutralitzar aquesta presència molesta, iniciarà una discussió amb els seus set personatges interiors que no pararan de boicotejar-li l’espectacle, qüestionant totes les seves decisions. És un treball brutal d’honesedat, on l’actriu fa de les seves ferides d’infància, la millor plataforma on totes ens sentim convidades a acompanyar-la, revisitant al mateix temps, les nostres pròpies ferides, i comptant amb l’humor com a millor aliat.

Mis cosas y yo: una peça senzilla i divertidíssima on l’artista se sincera i ens ensenya (quasi) tot allò que sap fer. Dansa, teatre físic i clown poblen un espectacle on, sobretot, la Pla Solina es posa el públic a la butxaca des del primer moment. I com ens entabana, la tia! Hi ha intèrprets que tenen àngel, i ella pertany a aquesta categoria.”

Oriol Puig Taulé - El Núvol

“Aquest solo és un exercici catàrtic, un despullament emocional i físic, una autoficció, més auto que ficció, on ret comptes amb si mateixa. […]

L’exercici catàrtic d’autoficció de la Diana serveix per parlar de coses sèries, però sobretot per aprendre’ns a riure dels drames de cadascun. És un “gustassu” veure a la Diana Pla mostrant-se així, però sobretot per veure el talent clown pel qual ha nascut, el que ha heretat i el que estic segur que anirà explotant al llarg d’una carrera, espero, ben llarga.”

Martí Figueras - Recomana.cat

“Un monòleg on la Diana explica i posa en escena el procés creatiu seguit per fer l’espectacle. Problemàtiques, incerteses, dubtes i pors que es generen quan un artista s’enfronta a la creació d’un espectacle.

Amb un gran sentit de l’humor i una grandíssima dosi de naturalitat, la intèrpret ens ha ofert un espectacle multidisciplinari on ha combinat el teatre, la dansa contemporània i el clown.”

Miquel Gascon - Voltar i voltar

“En Miss cosas… hi ha un bagul de propostes escèniques, de plantejaments dramatúrgics, que ensenyen com l’artista es troba en un creuament de camins. Ara és l’hora que decideixi quin és el camí a emprendre, com vol expressar-se. Ser, com a espectador, en aquest instant de valentia actoral és un petit privilegi.“

Jordi Bordes - Recomana.cat

 “La Diana t’agafa de la mà i et fa donar voltes i voltes i voltes, fent servir l’humor, el clown, el mim, el text i el drama per fer-te entrar a la seva vida. […]

Vaig gaudir d’un luxe emocionant veient Miss, cosas y yo. Així que només desitjo una llarga vida a aquesta proposta.”

Magui a grito pelao - Teatre BARCELONA

Fitxa artística

Dirección artística
Diana Pla Solina

Intérprete
Diana Pla Solina

Dramaturgia
Ferran Vilajosana, Diana Pla Solina

Mirada externa
Oriol Pla, Jaume Madaula

Acogida del proyecto y mirada externa
Cia Mar Gomez

Escenografía, vestuario y atrezzo
Duna Homedes

Producción
Cia Nemin

Diseño de luces

Núria Solina

Diseño de sonido

Neus Ballbé, Pau Matas

Fotografía

Adriana Olsina