Molsa

Thomas Noone/Dansa

És la història de la separació i el reencontre de Janinka i el seu gos, Molsa. La guerra els separa, però l’amistat supera totes les barreres i després de moltes aventures i desventures es tornen a trobar. L’obra evoca aquesta experiència durant quatre moments del viatge. Els nens Janinka i Mirek, els gossos Molsa i Menta i altres personatges de l’obra ens contaran aquesta bonica història d’amistat.

Molsa no és un conte tradicional,tracta temes complexos, però utilitza mecanismes accessibles per fer-ho. Té un final feliç, però a la vegada té un contingut tràgic, parla de temes actuals molt durs però de manera intel·ligent, i per això ha estat atractiu per a la creació d’un espectacle infantil i familiar fora d’allò més convencional.

Els titelles són el motor de les escenes de dansa i donen més profunditat al moviment, creant un món més suggerent. La manipulació dels titelles és una fusió fins al punt que és difícil distingir entre titelles i ballarins. Per connectar la història amb la dansa i donar entrada als nens en el món abstracte s’afegeix un actor que és narrador i utilitza text. A més a més, una videoprojecció amb animacions evoca llocs imaginaris i reforça la sensació de viatge envers ells.

Fitxa artística

Basat en Molsa de David Cirici

Direcció i coreografia

Thomas Noone

Ajudant de direcció

Nuria Martínez

Text

David Cirici

Música original

Jim Pinchen

Ballarins
Joel Mesa i Paula Tato / Pierfrancesco Porrelli i Eleonora Tirabassi

Actor

Blai Rodriguez

Repetidora

Andrea de Vallescar

Disseny i construcció de titelles

Martí Doy

Disseny d’il·luminació

Horne Horneman 

Vestuari

Marc Udina

Il·lustracions i animacions vídeo
Ana Aranda Rico i Marina Fernández Cáceres

Disseny gràfic

Estudio Eusebio López

Fotografia

Yoana Miguel

Producció i comunicació de Thomas Noone Dance

Sara Esteller

Assitent en pràctiques

Ana Teixeira

Molsa és una producció del Teatre Lliure i l’Institut de Cultura de Barcelona