P.A.U. Paisatges als ulls

La fam de la fera/Teatre documental

RedEscena 2021: Espectáculo incluido en el 8o Cuaderno de Espectáculos Recomendados por la Comisión de Inclusión Social

Tots venim d’un sol ventre on es van originarles primeres cèl·lules vives. És ancestral i decolor blau: el mar. Avui el mar, que hauria deser l’inici de la vida, és mort i segrest.

P.A.U. Paisatges Als Ulls parteix de la premissa que l’estat del mar reflecteix l’estat de l’ànima de la societat. Sobre l’escenari no hi ha actors, sinó persones que han creuat un mar buscant la llibertat. I és sobre l’escenari a on troben un lloc per connectar i verbalitzar experiències de vida que es poden sentir com a pròpies. A través de la seva història, posant el focus en la seva perillosa travessia pel mar viatjant en pastera, els protagonistes ens explicaran la seva història de vida: qui eren abans de deixar el seu país d’origen, qui són ara i qui volen arribar a ser.

P.A.U. Paisatges Als Ulls porta a l’escenari la història de tres persones migrades que han creuat el mar en pastera. La peça ens mostra aquesta realitat tantes vegades disfressada pels mecanismes del poder: Per què ho van fer? Què significa abandonar la teva terra per buscar una vida millor? A quin preu? És Europa realment la terra promesa? Qui eren abans de partir? Qui són ara? I qui volen arribar a ser?

Un espectacle de teatre necessari que busca ser un pont de comunicació i un lloc de trobada.

“Un retrato imprescindible que conmueve.”

Eduardo de Vicente - El Periódico 24/09/20

“Una especie de obligación moral (mezcla de empatía, revulsión y sentimiento) lo suficientemente potente como para que siga viva tiempo después de abandonar la sala”

Fernando Solla - En Platea 05/10/20

“P.A.U. ens interpel·la amb honestedat, despulla al teatre del banal decorativisme, dels artificis interpretatius, per a “Dir”, aquesta necessitat d’explicar, que l’escenari és una costa on escriure les memòries de la travessia, del naufragi”

Eusebio Calonge - Dramaturg i fundador del Teatre La Zaranda

“La vitalitat, força i capacitat de fer endinsar a l’espectador, des de la vivència personal i real, en els processos migratoris fa que sigui una obra emotiva però profundament política. Teatre documental. Teatre que sap de quin costat està”

Anna Palou - Stop Mare Mortum

“P.A.U. dóna l’oportunitat que el teatre sigui un espai de sensibilització, reivindicació i esperança en el treball per la no discriminació; un espai en el qual se li dóna veu als qui moltes vegades la societat invisibilitza”

Karlos Castilla - SOS Racisme

“Un espectacle viu, amb molta llum, on actors, actriu i espectadors viuen un moment únic sense grans pretensions; com si estiguéssim escoltant històries a la vora del foc”

Núria Deulofeu- Els Experts iCat 30/09/20

“Hi ha espectacles necessaris que deixen l’ànim per terra i hi ha propostes igualment necessàries que encoratgen”

Jordi Bordes - Recomana i El Punt Avui 18/11/19

“Els relats vivencials, honestos i indefugibles, colpeixen i desemmascaren l’espectador”

Ana Prieto Nadal - Núvol 01/10/20

“Josep Maria Barrufet i les seves guitarres donen encara més realitat a les històries: És una música trista, plena de nostàlgia però forta i esperançada a la vegada”

Roser Garcia Guasch - Teatre Barcelona 14/11/19

“Agradecimiento infinito por una gran bofetada de vida real”

Elisa Díez - Recomana i Butaques i somnis 18/11/19

Fitxa artística

Dramatúrgia y direcció
Carolina Llacher y Martí Costa

Idea original
Carolina Llacher

Interpretació
Lamine Bathily, Malamine Soly, Yacine Diop, Ariadna de Vilar y Josep Maria Barrufet

Música en directe y espai sonor
Josep Maria Barrufet

Espai escènic
Laura Sanz

I·lluminació
Anna Espunya

Fotografia
Cesc Maymó, Adrià Losa y Maria Martín Marín

Un espectacle produït per
La Fam de la Fera y Eòlia I+D

Distribució
Magrana Escena