Una niña es una cosa a medio formar

Dolores/Teatre

Des que va néixer, a través de la seva infància i adolescència, una nena intenta donar forma a la seva identitat en el món violent que l’envolta. Un relat palpitant que durà a la seva protagonista, cos sense nom, a viure la seva pròpia sexualitat com una eina d’autodestrucció desdibuixant els límits entre el cos, el plaer i el dolor. Un llenguatge experimental que proposa un acostament innovador al text dramàtic des d’una escena despullada i ferotge.

Una peça basada en la novel·la homònima d’Eimear McBride A Girl is a Half-formed Thing, reconeguda amb prestigiosos premis, incloent el Baileys Women’s Prize for Fiction i recentment publicada a Espanya per l’editorial Impedimenta.


Aquesta versió teatral, traduïda per primera vegada al castellà, va ser estrenada el 2019 al Museo de Arte Contemporáneo Rufino Tamayo de la Ciutat de Mèxic i nominada com a Millor monòleg per l’Asociación de Críticos y Periodistas de Teatro de México. Va ser presentada a la Beckett el maig de 2021 dins del cicle #jotambé. Violències de gènere i estructures de poder.


Aquest espectacle forma part del cicle La família (o la família?), una proposta per reflexionar sobre el concepte de família des de diferents perspectives: els imaginaris, les relacions, les vulnerabilitats, les estructures socials, el món laboral, els sentits, les emocions…

Fitxa artística

Autora
Eimear McBride

Adaptación
Annie Ryan

Traducción
Ariadna Toledano Kolteniuk y Pia Laborde-Noguez

Dirección
Juan Miranda

Intérprete
Pia Laborde-Noguez

Espacio escénico
Manuela de Laborde

Iluminación
Elisabet Cáteles i Negre

Espacio sonoro
Camila Fuchs (Camila de Laborde y Daniel Hermann-Collinni)

Fotografia
Urte Janus

Fotografia de escena
Daniel Laborde y Einar Lemus

Asistente de iluminación
Emilio Carrera Quiroga

Ayudante de dirección
Montserrat Cattaneo

Distribución
Magrana Escena

Una producción de Dolores